The Mission:

Dansklubb för folk som gillar att dansa och spela polskor, schottis, hambo, polkor, polketter och annat som piggar upp humöret!

Dansklubben är skapad för de som vill dansa jämställt och skapa en mindre nationalfixerad tolkning av nordisk folkmusik. Alla bjuder upp, en dansar med dem en vill, och är alltid fri att tacka nej.

fredag 24 september 2010

Premiären!!!

Nu har vi spikat en helkväll på Högkvarteret den 6e Oktober!!!
Spänn Hängslena, för här blir det dans!!


Schyssta folkdansklubben - för folk som gillar att dansa och spela polskor, schottis, hambo, polkor, polketter och annat som piggar upp humöret!

Sara Parkman, KRAA, med medmusikanterna Pippi Ahnström, Hanna Andersson och Maggan Rehn, spelar på premiären, på polskeutlärningen. Asgrymma spelmänniskor på alla sätt och vis!!!!!

Kl.18.00 Utlärning av grundsteg i polska. Eller så kan man hänga i baren och spisa folkmusik och dricka te eller något annat, som en del dricker i bare...(tharr be more)r. Efter det öppnas dansgolvet för alla danssugna! Baren kommer att ha öppet under hela kvällen, och där kommer folkmusik från när och fjärran att spelas av DJ Alexa/Buskspel live!

Kl.20.00 Sunniva Abelli, nyckelharpornas drottning! Har du inte hört henne förut så passa på, den innerligheten får polskans själ att snurra runt det bästa dansgolvets mittpunkt.

Nina Grigorjeva på harpa i sin duo med
Jana Langenbruch, och flöjter en masse + viola är på G efter kl 22!!!!!

Folkhemmet spelar kl 23! Sara Parkman, Maggan Rehn, Pippi Ahnström och Hanna Andersson, alias Olof Palme, Alva Myrdal, Radiokakan o Tevekannan.
Sen blir det buskspel från scenen oxå : )


Skrubbspel uppmuntras! Ta med ett instrument och leta upp någon annan som har gjort likadant och spela fult eller fint. Så länge ni inte tar med ljudstarka slagverk eller förstärkare är det helt o.k. Grannarna är lite trötta på fest nämligen...

Klubben är för dig som vill dansa jämställt och skapa en mindre nationalfixerad tolkning av nordisk folkmusik. Alla bjuder upp, en dansar med dem en vill och är alltid fri att tacka nej.

Kom o häng, dansa, lyssna eller spela!

Inträde: 20kr för fattiglappar, 50kr för de som har råd, 80kr för välbärgade

Varmt Välkomna önskar Alexandra och Zam - som nu skapar den dansbana vi inte haft o saknat!

*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸

Bästa facebook event: Premiär för Schyssta Folkdansklubben

http://www.facebook.com/event.php?eid=145861485455186

Bästa facebook grupp: Schyssta Folkdansklubben

Bästa web: http://schysstafolkdansklubben.blogspot.com/

Bästa mail: schysstafolkdansklubben@gmail.com

1 kommentar:

  1. Dra dit alla ni känner- som vill dansa schysst! Ju mer folk, desto
    roligare!

    Skrubbspel uppmuntras! Ta med ett instrument och leta upp någon annan som har gjort likadant och spela fult eller fint. Så länge ni inte tar med slagverk eller förstärkare är det helt o.k. (Grannarna är hörande och lite trötta på fest nämligen...)

    Har du skivor du vill spela, eller vill du DJa?

    Vill du spela för dans?

    Hör av dig till oss på facebook eller via epost:
    schysstafolkdansklubben.gmail.com

    SvaraRadera